Zondagochtend reed er voor het eerst sinds 57 jaar weer een reizigerstrein in vaste dienst op de spoorlijn Groningen – Veendam, en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De lijn is feestelijk in gebruik genomen.

Burgemeesters Meijerman (Veendam) en van Zuijlen (Menterwolde), de directeuren van Arriva en ProRail en gedeputeerde Mark Boumans stapten in Zuidbroek in de trein naar Veendam. Daarnaast waren ook Henk Bleker en Marc Calon aanwezig. Zij worden als oud-gedeputeerden gezien als initiatiefnemers van de heropening van de lijn.

Iedere doordeweekse dag en op zaterdag rijdt er twee keer per uur een trein in beide richtingen. Op zondag is dit één keer per uur. In Groningen vertrekken de treinen vanaf het 'vaste spoor' 1b. In Veendam stoppen de treinen op het nieuwe spoor 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *