Lijn 278, de nieuwe busverbinding tussen Slochteren en Hoogezand, is zaterdag in gebruik genomen. Bij het gemeentehuis van Slochteren waren gedurende drie uur diverse activiteiten voor jong en oud te beleven.

Wethouder Huizing hield een toespraak en opende vervolgens de nieuwe busverbinding, waarna zij met enkele reizigers een proefrit in de nieuwe bus maakte. Daarnaast was Qbuzz aanwezig met een streekbus om informatie over het openbaar vervoer in de regio te geven.

Lijn 278 is een langgekoesterde wens van de gemeente Slochteren geweest. Er werd al lang gevraagd om een rechtstreekse busverbinding met Hoogezand. Tot heden moest er overgestapt worden om Hoogezand te bereiken, terwijl het met veel voorzieningen een belangrijke kern voor inwoners van Slochteren is.

Taxibedrijf De Grooth uit Winschoten zal het vervoer verzorgen. De lijn zal van maandag tot en met zaterdag overdag elk uur rijden. Rolstoelers kunnen ook met de bus meereizen, zij moeten echter wel bij De Grooth reserveren via het telefoonnummer 0900-2022702 (lokaal tarief). Hier moet ook heen gebeld worden tussen 12:00 uur en 14:00 uur, want dan wordt er alleen op verzoek (LijnBelBus) gereden.

In de folder die huis-aan-huis verspreid wordt en uitgedeeld is tijdens de opening, zit een bon waarmee tot en met 1 mei een gratis rit met de nieuwe lijn gemaakt kan worden.

3 gedachte over “Lijn 278 feestelijk in gebruik genomen”
  1. als je het ov chipkaartbureau benaderd hebben ze geen flauw idee wat er in het noorden speelt, ze weten niets eens hoe het gaat met een abonnement, een heel mooi bureau, waardeloos als dat voorlichten is kan mijn hond het beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *