Hanzelijn kan in gebruik worden genomen/ 1 minuut leestijd

De nieuwe Hanzelijn, welke het Noorden via het spoor verbindt met Flevoland en de Randstad is klaar voor gebruik. Afgelopen weekend zijn de laatste spoordelen bij Zwolle aan elkaar gelast, waardoor het nu mogelijk is om op het nieuw aangelegde vierde perron te stoppen.

Voor de werkzaamheden moest het treinverkeer rondom Zwolle worden stilgelegd. Er reden bussen tussen Meppel en ‘t Harde in Gelderland, in sommige gevallen via Zwolle. Dit was een grote logistieke operatie; er zijn speciale tijdelijke treinperrons in Meppel in ‘t Harde aangelegd voor het extra treinverkeer en er was een apart tijdelijk busstation in Zwolle gebouwd voor alle extra bussen.

De Hanzelijn wordt met ingang van de nieuwe dienstregeling in december in gebruik genomen. Koningin Beatrix zal de openingshandeling verrichten. Overigens is er vanaf morgen al een kleine versie van de Hanzelijn te bezichtigen. Deze is gemaakt van LEGO en zal te zien zijn tijdens LEGO World in de IJsselhallen in Zwolle. Radio-dj en treinliefhebber Erik de Zwart zal de LEGO-Hanzelijn openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *