Foto: Twitter/@MatthijsS

Er komen veel klachten uit de omgeving van de Voslaan bij Winsum. Sinds vorige week vrijdag moeten passerende treinen bij het naderen van de inmiddels bekende onbewaakte spoorwegovergang tyfoneren, oftewel toeteren.

De buurtbewoners ervaren hier veel overlast van en hebben ProRail gevraagd om een oplossing. Vrijdag was er een overleg tussen betrokken partijen, maar er was geen resultaat voor kerst. Morgen komt er op z’n vroegst een oplossing.

Vrijdagnacht bleken de borden langs het spoor die aan de machinisten aangeven dat ze moeten tyfoneren weggehaald en in de sloot te zijn gegooid. ProRail heeft daarna direct nieuwe borden geplaatst.

De advocaat van de nabestaanden van twee op de spoorwegovergang omgekomen slachtoffers vroeg de spoorwegbeheerder om maatregelen, maar de nabestaanden hebben het nooit op deze manier gewild. Daarom hebben ze een verzoek ingediend bij ProRail om een andere oplossing te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *