Voor omwonenden van de Voslaan bij Winsum begint het nieuwe jaar goed. De noodweg die ervoor zorgt dat de beruchte spoorwegovergang in de straat dicht kan, is klaar en op de laatste werkdag van het jaar meteen in gebruik genomen.

De aanleg van de noodweg kwam in een stroomversnelling nadat vorige maand een trein na een botsing met een melkwagen op de overweg ontspoorde. Daarbij vielen geen slachtoffers. In de afgelopen jaren vielen er bij twee eerdere incidenten wel twee doden.

Verkeer maakt nu gebruik van de noodweg vanaf de Meeden om op de Voslaan te komen. Daarmee komt er na weken onderhandelen en geruzie over tyfoneren op de overweg nu een einde aan de discussie. De overweg is afgesloten met hekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *