Foto: Twitter/@MatthijsS

De bestuurder van de melktankauto die vorig jaar werd aangereden door een Arriva-trein op de spoorwegovergang op de Voslaan bij Winsum moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, een boete van 250 euro betalen.

Het OM vindt dat de chauffeur geen voorrang heeft verleend aan de trein. De chauffeur en zijn baas hebben dat zelf al eerder toegegeven; de chauffeur gaf aan dat hij de trein over het hoofd heeft gezien.

In de reconstructie van het botsing is opmerkelijk dat de trein steeds van links kwam. Ook de chauffeur dacht dit, maar in werkelijkheid kwam de trein voor de vrachtwagen van rechts. De chauffeur benadrukt dat dat nog eens duidelijk aangeeft dat hij de trein echt niet heeft zien aankomen. De trein zat, zo blijkt, vrijwel de hele tijd in de dode hoek van de machinist van de trein. Ook hij zag de trein daardoor pas op het allerlaatste moment.

Het Openbaar Ministerie behandelt de botsing toch als een overtreding, omdat er ondanks het verminderen van snelheid en goed kijken toch een aanrijding heeft plaatsgevonden. De kantonrechter gaat beslissen of de boete van 250 euro daadwerkelijk aan de 30-jarige vrachtwagenchauffeur zal worden opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *