Er is eindelijk een oplossing voor het probleem rond de bereikbaarheid van de Euroborg. Vanaf de komende wedstrijd al rijden er twee speciale voetbalbuslijnen rond de thuiswedstrijden van FC Groningen.

Er komen twee lijnen; 27 en 28. Lijn 27 rijdt vanaf Hoogkerk (halte Minervalaan) via Vinkhuizen, Paddepoel, Korrewegwijk, Oosterpark en UMCG naar het stadion. Lijn 28 wordt de verbinding tussen het Hoofdstation en het stadion, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG. Daar gaan de lijnen 6, 61 en 65 aansluiten op de voetballijnen.

Reizen is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor de voetbalwedstrijd. Dat kunnen seizoenkaarten, meerjarenkaarten en losse tickets zijn. Dat geldt ook voor alle andere bussen binnen de stad Groningen, twee uur voor de wedstrijd en één uur na de wedstrijd.

Sinds september rijden er ‘s avonds later en op zondag geen bussen meer langs het stadion, tot groot ongenoegen van de club en haar supporters. Zij waren afhankelijk van de pendelbussen van Arriva Touring. Deze blijven ook rijden. De nieuwe speciale lijnen zijn voor de rest van het seizoen op proef. Er wordt daarbij constant geëvalueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *