Een staking met mogelijk grote gevolgen komt er als het aan het treinpersoneel van de NS ligt. Zij zijn het zat om alleen nog maar ‘rondjes om de kerk’ te rijden en willen morgen tot en met 11 uur de treinen vanuit Hoofddorp, Rotterdam en Amsterdam stil laten staan.

Een dergelijke situatie zou de situatie op het hele Nederlandse spoor lange tijd ontregelen. De exacte impact is niet duidelijk, maar het is goed mogelijk dat bijvoorbeeld treinen tussen Groningen en Rotterdam ook uit zullen vallen.

Bij de NS wordt de staking als voorbarig gezien, omdat men het idee heeft dat er nog ruimte is voor overleg. Vakbond VVMC lijkt de staking niet te willen schrappen. Daarom dient er vanmiddag een rechtszaak van de NS voor de rechtbank in Breda.

Update: de rechtbank heeft de staking verboden omdat de politie niet in staat zou zijn de veiligheid op de stations te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *