Na meerdere incidenten bij de bushalte Ter Apelervenen met bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel is voor wethouder Giny Luth de maat vol. De bussen van lijn 73 stoppen voorlopig niet meer bij de halte.

Een paar weken geleden werden er OV-stewards neergezet bij de bushalte en op het station in Emmen nadat Qbuzz-chauffeurs klaagden over het gedrag van de asielzoekers. Zij wilden bijvoorbeeld vaak mee zonder voor de reis te betalen.

Op de eerste dag van de inzet van de stewards kwam het meteen tot een handgemeen tussen een steward en een bewoner van het AZC.

De OV-stewards zullen voorlopig blijven om toezicht te houden, naar tevredenheid van de chauffeurs. De vervangende halte is bij de rotonde aan de Nulweg.

[mappress mapid=”109″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *