lijn73

Lijn 73 is de buslijn met de meeste incidenten in Groningen en Drenthe. Dat komt vooral door de grote stroom van asielzoekers die tussen Emmen en Ter Apel met de bus reizen. Zij zijn vaak niet bereid om een kaartje te kopen. Chauffeurs voelen zich onveilig en daarom worden sinds maandag OV-stewards ingezet in Emmen en Ter Apel. Dat bleek gisteren hard nodig te zijn.

Een 21-jarige asielzoekers wilde bij de bushalte Ter Apelervenen instappen zonder te betalen. Een steward vroeg hem daarop de bus te verlaten, maar de AZC’er weigerde dat. Daarop werd hij door de steward en een collega uit de bus verwijderd.

Later kwam de asielzoeker terug bij de bushalte met twee messen. Hij maakte snijbewegingen. Eén vn de stewards vroeg hem de messen neer te leggen, maar dat deed de man niet. Toen ontstond er een worsteling tussen de stewards en de asielzoeker. Omstanders haalden beide partijen uit elkaar, waarna de asielzoeker wegrende.

De politie kon hem even later aanhouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Hij is ingesloten voor verhoor. De messen zijn in beslag genomen en er zijn geen gewonden gevallen.

[mappress mapid=”109″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *