routestrip-lijn15

Q-link oranje, lijn 15, naar de Zernike Campus, moet vanaf medio volgend jaar niet meer via de Eeldersingel en het Hoendiep gaan rijden, maar via de busbrug en busbaan bij de Koeriersterweg. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Zo rond de opening van de nieuwe Centrumhalte West wordt het drukker op de Eeldersingel en bij de Westerhaven. Daarnaast is het nu al in de spits vrij druk op het Hoendiep en de Eendrachtskade, waardoor lijn 15 vertraging oploopt. De route wordt nu omgelegd via de busbaan en de ringweg, waardoor er minder blokkades zijn.

De omlegging betekent wel dat de goed gebruikte halte Rembrandt van Rijnstraat (bij een locatie van het Alfa-college) komt te vervallen voor lijn 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *