afbouwbusbrug

Niet alleen bouwvakkers bevolken de omgeving van de Paterswoldseweg dit weekend flink. Ook veel dagjesmensen weten hun weg naar de bouwplaats van de busbaan tussen P+R Hoogkerk en het Hoofdstation te vinden.

Dit weekend wordt met de afbouw van de tijdelijke busbrug over de Paterswoldseweg de laatste hand aan de de voltooiing van de busbaan gelegd. Sinds vrijdagavond wordt er doorlopend gewerkt tot de afronding van de bouw van de brug maandagochtend vroeg.

Met kant en klaar afgeleverde onderdelen van de zogeheten Retrobridge wordt de overgang over de Paterswoldseweg gecreëerd. Zondag aan het begin van de middag werden aan de zijde van de Koeriersterweg de laatste modulaire delen geplaatst en een begin gemaakt aan de laatste asfalteringswerkzaamheden. Dat werd gadegeslagen door buurtbewoners en meerdere fotografen.

Vooralsnog verlopen de werkzaamheden volgens planning en lijkt het erop dat de eerste bussen maandagochtend bij aanvang van de dienst gebruik van de brug kunnen maken. Vanaf dan rijden de bussen vanaf Hoogkerk volledig via de busbaan, nieuwe Zaanbrug en doorsteek bij de Zaanstraat naar het Emmaviaduct en Hoofdstation. De route over de Parkweg komt voor deze lijnen te vervallen.

Tot en met 2018 rijden de bussen over de brug. Daarna wordt de Paterswoldseweg onder de busbaan en spoorlijn doorgeleid.

[mappress mapid=”70″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *