Afgelopen nacht is de busbrug aangepakt naar aanleiding van klachten van buurtbewoners van met name de Koeriersterweg.

De bewoners klaagden al sinds de bouw van de brug over de Paterswoldseweg over lawaai bij het aanrijden op de brug door bussen en trillingen. Zo zouden er er scheuren zijn ontstaan in huizen en een voordeur zijn verzakt. Over deze schade is nog geen akkoord met de gemeente. De bewoners overwegen voor deze kwestie daarom de ombudsman of het tv-programma De Rijdende Rechter in te schakelen.

In de aanloop naar de brug zat een heuveltje. Dat is vannacht weggehaald en de bewoners merken naar eigen zeggen nu al verbetering. Het busverkeer houdt zich ook netjes aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Taxichauffeurs rijden nog wel vaak te hard. Verkeerswethouder Paul de Rook wil taxiverkeer op de busbaan verbieden als de chauffeurs stelselmatig te hard blijven rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *