Na Drenthe geven ook Groninger Commissaris van de Koning René Paas en stad-Groninger burgemeester Peter den Oudsten aan dat ze de treinreis tussen het Noorden en de Randstad te lang vinden duren.

Volgens Den Oudsten duurt een treinreis naar Amsterdam of Den Haag ‘achterlijk lang’. Hoofdstad Amsterdam is vanuit Groningen bijvoorbeeld niet per directe trein bereikbaar, er is altijd een overstap in Zwolle of Lelystad nodig. Treinreizen naar zowel Amsterdam als Den Haag duren meer dan twee uur.

Paas zegt dat het technisch mogelijk is om binnen een half uur uit Groningen in Amsterdam te komen met nieuwe vervoersmiddelen. Hij hoopt dan ook dat er wordt gekeken om tegen zo laag mogelijke kosten de afstand tussen de Randstad en Groningen te verkleinen, omdat dit goed is voor de Noordelijke eeonomie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *