De Nederlandse Spoorwegen willen definitief snellere treinen laten rijden tussen Groningen en Zwolle. Zij stelt dit voor aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Er waren al een tijdje plannen voor snellere treinen op diverse Intercitylijnen in Nederland. De maximum zogeheten baanvaksnelheid in Nederland ligt nu op de normale spoorlijnen op 140 kilometer per uur. De NS willen deze snelheid op een aantal spoorlijnen verhogen tot 200 kilometer per uur. Vanwege het kostenplaatje was het nog onduidelijk of ook de lijn Groningen – Zwolle hiervoor in aanmerking zou komen, maar nu is duidelijk dat ook deze lijn meedoet. Voor de hogere snelheid moeten er wel nieuwe treinen worden aangeschaft en nieuwe sporen worden gelegd. Hoeveel de upgrade van de spoorlijn Groningen – Zwolle gaat kosten is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *