Het lijkt er steeds meer op dat de reistijd over het spoor tussen Groningen en het Duitse Bremen wordt versneld. Gedeputeerde Mark Boumans heeft de Duitse overheden warm gekregen voor de plannen.

Boumans heeft de afgelopen weken de burgemeesters van Leer, Oldenburg en Bremen bezocht. Deze plaatsen moeten haltes in de snelle treinverbinding worden. Ook de gemeenten en landsraden werden bezocht. Dinsdag sloot de gedeputeerde de ‘promotietour’ af met een bezoek aan de verantwoordelijke staatssecretaris van de deelstaat Nedersaksen in Hannover.

De bezoeken waren vooral bedoeld om geld los te krijgen voor een onderzoek naar de haalbaarheid van de lijn en het uitwerken van de plannen. Boumans wil daarvoor geld van de Europese Unie zien en hoopt dat sneller los te krijgen als ook Duitsland de plannen steunt. Hij hoopt dat de beoogde reistijd van de snelle spoorverbinding tussen 2022 en 2024 gerealiseerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *