Foto: Facebook/Zone 04

Een vreemde lucht is de reden dat er woensdagmiddag een Qliner-dubbeldekker stilstaat bij de Van Ketwich Verschuurbrug in Groningen.

Tijdens de rit raakten twee passagiers onwel. Daarop werd de bus zo snel mogelijk stilgezet, waarbij de chauffeur door een rood stoplicht moest, en 112 gebeld. Alle tien inzittenden werden ter plaatse door een ambulance onderzocht. Drie mensen, waaronder de chauffeur zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bus staat stil op de bushalte op de oprit richting Emmen. Die is afgesloten, omdat de brandweer onderzoekt waar de vreemde lucht vandaan komt. Vast staat dat het niet om een brandstoflek gaat. Het lijkt volgens de brandweer te gaan om een lekkende airco.

De bus zal weg worden gesleept naar de Qbuzz-stalling. De vervoerder zegt een onderzoek in alle dubbeldekkers in te gaan stellen naar de veiligheid.

[mappress mapid=”164″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *