Foto: Deutsche Bahn

Als alles volgens planning verloopt, dan moet de nieuwe Friesenbrücke eind 2024 in gebruik kunnen worden genomen. Dat verwacht Deutsche Bahn.

Deze week maakte het Duitse spoorwegbedrijf haar plannen voor de herbouw van de brug openbaar. De nieuwe brug wordt in het Oostenrijkse Linz gebouwd, waarna deze in delen met een vrachtwagen naar de Eems bij Weener wordt gebracht.

De bouw van de brug gaat ongeveer 200 miljoen euro kosten. Dat is flink duurder dan de oorspronkelijk geraamde 125 miljoen euro en komt dankzij wensen van de Meyer Werft in Papenburg. Deze schepenbouwer moest bij de oude brug altijd een deel weg laten takelen om nieuwe boten te laten passeren. Er konden dan ook een aantal dagen geen treinen van en naar Duitsland rijden. De nieuwe brug zal een moderne hef- en draaibrug zijn, waar deze boten makkelijker kunnen passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *