Foto: Deutsche Bahn

De bouw van de nieuwe Friesenbrücke bij het Duitse Weener moet als het aan deelstaatminister Bernd Althusmann ligt twee jaar eerder klaar zijn. Hij is ervan overtuigd dat de versnelling mogelijk is, zo zei hij donderdagavond in een overleg met gedeputeerde Henk Staghouwer.

Althusmann wil graag een zo snel mogelijke opening, maar was in april nog bang dat het wel tot na 2024 kon gaan duren door stroperige procedures in Duitsland. Inmiddels ligt er een tekening voor de nieuwe brug en staan alle lichten op groen.

In november 2015 vaarde een binnenvaartschip de oude brug kapot. Sindsdien ligt het treinverkeer tussen Weener en Leer op z’n gat. De verbinding is een belangrijke schakel in een snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. Die verbinding wordt ook wel de Wunderline genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *