Foto: ProRail

Dit weekend is belangrijk voor de verbouwing van het station in Haren. Aannemer Reimert rijdt drie spoordekken in.

Onder het station komt een tunnel voor fietsers en voetgangers. Die moet de fietsroute tussen de wijk Oosterhaar en het centrum van het dorp versnellen en ook meer veiligheid bieden voor treinreizigers. Zij moeten nu voor spoor 2 nog oversteken via een spoorwegovergang midden op het station. Op die overweg zijn vaak ongelukken gebeurd. Begin deze maand kwam een 20-jarige vrouw nog om het leven op de overweg, toen zij onder de slagbomen door overstak en geraakt werd door een trein.

De spoordekken staan al klaar bij het station en waren de afgelopen tijd goed te zien vanuit de trein. Straks aan er vier sporen over de dekken. Het bestaat uit drie delen omdat de tunnel ook in drie delen wordt gebouwd. De hoofdsporen tussen Groningen en Assen komen over het zwaarste dek, dat zo’n 500 ton weegt.

Kijken naar de werkzaamheden is mogelijk vanaf twee speciaal ingerichte kijkplekken, aan de Walstroweg en bij het stationsgebouwtje. De twee dekken voor de enkele sporen worden ‘s nachts geplaatst, maar het grote dubbeldek op zaterdag tussen 12:30 en 15:00 uur.

[mappress mapid=”166″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *