Dit weekend (vrijdag t/m zondag) rijden er geen treinen vanuit Groningen van- en naar Assen, Weener en Veendam. Er worden werkzaamheden aan de nieuwe fietstunnel onder Station Haren verricht, en de Combinatie Herepoort doet bodemonderzoek bij de Esperantokruising en Helperzoomtunnel.

Er rijden bussen van Arriva en NS op haar normale treintrajecten. De stopbussen tussen Groningen en Assen stoppen onderweg alleen bij P+R Haren. Tussen P+R-terrein en het station rijdt een klein pendelbusje. Reizigers voor Station Europapark kunnen reizen met het treinvervangende vervoer van Arriva. Inchecken moet dan ook bij die vervoerder voor deze reis.

Het OV-bureau speelt op de stremming in door Qbuzz extra ritten van Qliner 309 te laten rijden. Daardoor rijdt deze lijn vrijdag, zaterdag én zondag tussen 7:00 en 23:00 uur twee keer per uur. Lijn 309 rijdt overigens niet naar het station van Assen, maar rechtstreeks naar de wijk Kloosterveen. Daarbij zijn treintickets niet geldig in de Qliner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *