Tijdens de grote treinstremming zet Qbuzz extra ritten van Qliner 309 tussen Assen en Groningen in om de treinvervangende bussen te ontlasten.

Door de feestdagen en meivakantie varieert de hoeveelheid extra bussen wel per dag. Tijdens Pasen rijden de bussen vanaf 6 uur ‘s ochtends twee keer per uur. Dat geldt ook voor de overige weekenddagen in de stremmingsperiode. Op doordeweekse dagen rijden de bussen overdag vier keer per uur en houdt Qbuzz extra bussen achter de hand voor drukke momenten. Op 26 en 27 april (Koningsdag) rijden de bussen constant, overdag (Koningsdag vanaf 10:00 uur) vier keer per uur en ‘s nachts twee keer per uur. Ook na Koningsdag rijden er nog extra late ritten tot en met 2:00 uur.

Lijn 309 rijdt niet naar het station in Assen, maar heeft het vertrek- en aankomstpunt in de wijk Kloosterveen aan de Balkenweg. Onderweg naar Groningen wordt het busstation aan de Martin Luther Kingweg ook aangedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *