Foto: Jorne Bonte/OV-bureau

Het busvervoer tijdens de TT is goed verlopen. Ongeveer 40.000 passagiers hebben gebruik gemaakt van de extra bussen, net zo veel als vorig jaar.

De laatste drie jaren duurt het TT-festival een dag langer. Sindsdien is het aantal reizigers in de nachtbussen gestegen van 3000 in 2015 naar 14.000 dit jaar. Dat is een stijging van ruim 500 procent. Vooral richting Beilen en Westerbork is het gebruik toegenomen. Daar waren de nachtritten dit jaar voor het eerst gesplitst in twee lijnen en moesten extra bussen uit Groningen in worden gezet. De vrijdagnacht was veel drukker dan vorig jaar, de donderdagnacht iets minder druk.

Lijn 1 tussen station en TT-circuit was vrijdag iets drukker dan vorig jaar, maar in het weekend juist iets rustiger. Dat was ook de verwachting vanwege de spoorstremming in Zwolle. Daardoor kwamen meer bezoekers met ander vervoer naar de races. Het vervoer op zichzelf verliep zonder problemen.

Op basis van de ervaringen van dit jaar wordt het TT-vervoer van volgend jaar ingepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *