De extra bussen die de afgelopen dagen werden ingezet rond de TT in Assen zijn zeer goed gebruikt. Het aantal reizigers lag veel hoger dan in eerdere jaren.

Tienduizenden mensen maakten volgens het OV-bureau gebruik van de extra bussen. Opvallend was volgens het bureau dat het op alle avonden van het TT-festival veel drukker was en mensen soms zelfs wat langer moesten wachten bij de haltes.

Er reden meerdere extra lijnen in de nacht. Bijvoorbeeld bij Qbuzz naar Groningen, Leek, Beilen en Westerbork. Daarnaast reed de speciale lijn 2 tussen de campings in Witten en het station in Assen dagen en ook nachten.

Sinds donderdag reed stadslijn 1 nagenoeg altijd tussen het station en de noordlus bij het TT-circuit. Rond de trainingen, kwalificaties en races werd extra vaak gereden, tot eens per vijf minuten. Op zondag was lijn 1 daarbij losgeknipt in een deel tussen Marsdijk en station en een deel tussen station en TT-circuit, waarbij gelede bussen werden ingezet naar het circuit. Ook deze bussen werden flink gebruikt. De sfeer was gemoedelijk, zowel ‘s nachts als overdag.

Foto: Jorne Bonte/OV-bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *