Vanaf zaterdag stapt de NS voorlopig over op een zeer beperkte dienstregeling. Dat gebeurt om het beschikbare personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Samen met ProRail heeft de NS een basisdienstregeling ontworpen waarbij op ieder station in Nederland in beide richtingen twee keer per uur een Sprinter vertrekt. Intercity’s rijden nagenoeg niet meer, alleen nog op vier trajecten van noord naar zuid en oost naar west.

“We doen wat nodig is om Nederland per trein bereikbaar te houden”, motiveert de NS haar besluit. “Tegelijkertijd voelen we een grote verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de verdere verspreiding van het coronavirus. We hebben daarom maatregelen genomen voor onze collega’s, zowel in de trein als op de stations en in de winkels, om fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden.​ We vragen reizigers om gepaste afstand van elkaar te houden in de treinen.”

Voor Noord-Nederland betekent het dat er vanaf zaterdag twee keer per uur een Sprinter rijdt tussen Groningen en Zwolle en ook tussen Leeuwarden en Zwolle. Deze treinen stoppen onderweg op alle gebruikelijke Sprinterstations. Met de gereduceerde bediening willen NS en ProRail ongeveer 35 procent van het gebruikelijke aantal zitplaatsen bieden.

Vooralsnog zijn er geen wijzigingen voor de treinen van Arriva in het noorden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *