Qbuzz blijft tot medio december rijden volgens de nazomerdienstregeling zoals deze al sinds de zomervakantie wordt gereden. Aanleiding daarvoor is een tekort aan personeel, onder meer door het hoge ziekteverzuim bij de vervoerder.

In eerste instantie zou de dienstregeling na de herfstvakantie weer worden opgepakt. Nu blijft de nazomerdienstregeling op werkdagen gelden tot het einde van de dienstregelingsperiode voor 2023, halverwege december.

Qbuzz ziet dat het op sommige plekken wel drukker wordt. Daarom worden er na de herfstvakantie wel enkele extra ritten toegevoegd:

  • Q-link 3 en 4: in de spits vier ritten extra op lijn 3 tussen halte Loefzijde in Lewenborg en P+R Hoogkerk. In de ochtendspits starten deze ritten bij de halte Centrum in Roden als lijn 4, bij P+R Hoogkerk rijden deze bussen verder als lijn 3 naar de Loefzijde.
  • Q-link 15: er worden op de drukste momenten extra ritten toegevoegd.
  • Lijn 107: in de ochtend één rit van- en naar Stadskanaal.
  • Qliner 300: de meeste extra spitsritten rijden niet, er wordt overdag ieder kwartier gereden, zoveel mogelijk met dubbeldekkers. Op de drukste spitsmomenten rijden er nog wel enkele extra ritten.
  • Qliner 304 en 314: er rijden iets minder spitsritten dan normaal en de spitsritten op lijn 304 rijden alleen tussen Groningen en Marum.
  • Qliner 309 en 319: in de middag ieder kwartier van Groningen naar Kloosterveen in Assen. Lijn 309 rijdt ieder kwartier naar het busstation in Marsdijk. Er rijdt in de ochtendspits iedere vijf minuten een bus naar Groningen. ‘s Middags rijdt lijn 309 acht keer per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *