Er gaan vanaf eind volgend jaar definitief extra Intercity’s tussen Groningen en Zwolle rijden. In de brede spits wordt het totaal aantal Intercitytreinen tussen beide steden opgevoerd naar vier per uur.

Dinsdag werd een motie die dit moet regelen aangenomen in de Tweede Kamer. Dat was vrij onverwacht. Nadat de motie vorige week werd ingediend werd deze nog ontraden.

Nu lijkt het toch mogelijk te zijn de verbinding in te voeren, waardoor er straks dus meer reismogelijkheden komen voor treinreizigers tussen Groningen en Zwolle. Voorlopig is deze toevoeging wel echt het maximaal mogelijke tussen Groningen en Zwolle. Om meer treinen te laten rijden of de hele dag meer Intercity’s in te kunnen zetten moet de ‘flessenhals’ bij Meppel aangepakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *