Een bijzonder tafereel dinsdag in Zuidlaren. Daar wilde de nieuwe eigenaar van een pony, waarschijnlijk gekocht op de Zuidlaardermarkt zijn nieuwe dier meenemen in de bus.

Omstanders troffen het dier in de vroege ochtend aan bij de bushalte aan de Brink, zonder de eigenaar in de buurt. Handhavers en een dierenarts werden gewaarschuwd. Toen zij bij de halte kwamen, was er geen spoor meer van het dier te bekennen. Omstanders gaven aan dat zij het dier met zijn nieuwe eigenaar in de bus hebben zien stappen.

Beelden wijzen uit dat er inderdaad een pony meegenomen is in een bus. Het lijkt te gaan om een voor de Zuidlaardermarkt extra ingezette bus van vervoerder South West Tours.

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo gaf dinsdag tijdens een openbaar moment over het verloop van de Zuidlaardermarkt aan dat het meenemen van een paard in de bus “niet echt de bedoeling is.” Verder is hij tevreden met het verloop van de markt.

@serradewilde Crazy Grun #craycray #groningen ♬ Er Staat Een Paard In De Gang – André van Duin

Dit bericht is later aangevuld op basis van beelden op social media.

2 gedachte over “Nieuwe eigenaar neemt pony mee in bus (update)”
  1. Er zit een intrieste industrie achter deze markten. Bij 30 % van de paarden en pony’s eindigt in het slachthuis, vaak na een ellenlang transport naar Italië, om te eindigen in de salami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *