De pony in de bus vanaf de Zuidlaardermarkt. Bron: TikTok, Sennadewilde

De chauffeur van de bus van Zuidlaren richting Assen met daarin de pony die op de Zuidlaardermarkt werd gekocht heeft een behoorlijk nare bijsmaak overgehouden aan zijn rit. Directeur Ron Veenhuis van busmaatschappij South West Tours besloot met de betreffende chauffeur in gesprek te gaan na het zien van de beelden op internet.

Dinsdag in de vroege ochtend werd het dier in de bus meegenomen door een groepje jongeren, die volgens de chauffeur in de bus beschonken waren, zegt Veenhuis tegen RTV Drenthe. Om ruzie te voorkomen besloot hij na een discussie het dier met tegenzin toch maar mee te nemen.

“Mijn collega vond het zielig voor het beest, maar heeft er tegelijkertijd alles aan gedaan om het dier zo comfortabel mogelijk te verplaatsen. Normaal duurde dit ritje tussen Zuidlaren en Assen twintig minuten, maar mijn collega heeft er dit keer 35 minuten over gedaan. Hij reed extra zacht, puur en alleen om de pony te beschermen”, aldus Veenhuis.

Het was de laatste rit van de chauffeur, na een twaalf uur durende dienst. “Hij hield er geen fijn gevoel aan over”, zegt Veenhuis.

De directeur zegt duidelijk dat zoiets niet weer zal gebeuren. Hij ziet het als smet op een verder prima verlopen avond, waarop South West Tours samen met Arriva Touring enkele pendeldiensten rond Zuidlaren uitvoerde, omdat dit voor Qbuzz dit jaar geen optie was door een tekort aan personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *