Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

De verkoop van Arriva aan de Amerikaanse investeerder I Squared Capital gaat door. De Arriva Group heeft dat donderdag bevestigd.

Eerder deze week wisten persbureau Reuters en de Financial Times dit al te melden op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Deutsche Bahn, dat Arriva sinds 2010 in haar portefeuille had wil het bedrijf al langer verkopen.

Over I Squared Capital is niet zo veel informatie te vinden. Wel is duidelijk dat het hoofdkantoor van het bedrijf in Miami is gevestigd en dat men zichzelf omschrijft als een particuliere investeerder in de wereld van globale infrastructuren. CEO Mike Cooper van de Arriva Group ziet in de nieuwe eigenaar een fijne partner: “dit is een mooie kans voor Arriva en de start van een belangrijk nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf. De investering van I Squared Capital in ons bedrijf zal helpen nieuwe kansen te bieden.” Hij geeft verder aan dat de nieuwe eigenaar met dezelfde merknamen en huisstijlen zal blijven werken.

Ook Anne Hettinga, directeur van Arriva in Nederland is tevreden. “De aankondiging van vandaag is mooi nieuws voor Arriva Group en ook voor ons als Arriva Nederland. We gaan nu met een nieuwe eigenaar de toekomst vol vertrouwen in. Er verandert niets aan de manier waarop we onze diensten leveren voor onze opdrachtgevers. Onverminderd zetten wij ons in voor het beste openbaar vervoer voor onze reizigers.”

Arriva voert in Groningen en Drenthe regionale treindiensten uit en is actief met dochterbedrijf Arriva Touring. Daarnaast komen enkele Arriva-lijnen vanuit Friesland in beide provincies. De Friese busconcessie gaat volgend jaar december over naar Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *