De NS hebben een koper gevonden voor busbedrijf Qbuzz. Busitalia, onderdeel van de FS Group koopt het Nederlandse bedrijf.

Busitalia, indirect 100 procent eigendom van de Italiaanse staat, is een solide bedrijf met veel ervaring op het gebied van personenvervoer. Men is actief in meerdere landen. In haar thuisland is Busitalia vooral actief in Noord- en Centraal-Italië. Het bedrijf telt ongeveer 4000 werknemers.

De verkoop heeft geen gevolgen voor de huidige busconcessies en het personeel van Qbuzz. De OV-autoriteiten waar momenteel een concessie mee loopt, waaronder het OV-bureau Groningen Drenthe zijn verheugd over de nieuwe aandeelhouder volgens de NS. Ook het Ministerie van Financiën heeft als NS-aandeelhouder ingestemd met de verkoop.

De Autoriteit Consument- en Markt moet de verkoop nog goedkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *