Treinreizigers tussen Noord-Nederland en de Randstad moeten in de herfstvakantie rekening houden met een langere reistijd. Door zes dagen durende werkzaamheden aan de Flevolijn kan alleen worden gereisd via Amersfoort.

Er wordt gewerkt tussen Almere Oostvaarders en Weesp. Tussen Almere Oostvaarders en Lelystad wordt een aangepaste dienstregeling gereden. De treinen vanuit Groningen en Drenthe die normaal richting Den Haag Centraal rijden worden omgelegd. Deze ritten rijden via Zwolle, Amersfoort Centraal, Utrecht Centraal, Hilversum, Amsterdam Centraal en Schiphol van en naar Hoofddorp. Voor Amsterdam Zuid, Gouda en Den Haag Centraal is tijdens het werk een overstap altijd noodzakelijk, op Amersfoort Centraal.

De NS waarschuwt dat reizen via de Flevolijn erg druk zal zijn. Er rijden tot iedere vier minuten treinvervangende bussen, toch zullen die niet genoeg capaciteit hebben om alle reizigers in de spits te vervoeren.

Het werk duurt volgende week van dinsdag t/m zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *