De treinen tussen Groningen en de Randstad doen er volgend jaar een minuut minder lang over. Dat wordt mogelijk door de aanpak van de spoorboog bij Hoogeveen, meldt de NS vrijdag.

De vervoerder heeft haar eerste voorstellen gedeeld met reizigersorganisaties zoals Rover en de regionale overheden. De versnelling is de enige voorgestelde aanpassing voor het noorden.

Door het versnellen van de Intercity moeten de aansluitingen in Groningen verbeteren. Naast de Intercity wordt ook de Sprinter tussen Groningen en Zwolle aangepakt, deze trein wordt ook één minuut sneller door de aanpassing. De korte spits-Sprinter tussen Groningen en Assen schuift met de Intercity mee en vertrekt daarmee één minuut eerder.

De NS gaat er van uit dat de boog bij Hoogeveen in de loop van dit jaar is aangepast. Mocht het mogelijk zijn doordat de boog eerder aangepakt is, dan wordt de versnelling mogelijk al rond de zomer doorgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *