De laatste tien nieuwe waterstofbussen van Qbuzz zullen de komende weken gaan rijden. De eerste twee rijden sinds enkele dagen in reizigersdienst.

Daarmee wordt de serie van in totaal dertig waterstofbussen in Groningen en Drenthe compleet. Bij de start van de nieuwe concessie eind 2019 werd duidelijk dat twintig bussen in 2021 in zouden stromen en de rest een jaar later.

In de zomer zijn de eerste twintig bussen van de Belgische fabrikant VanHool in dienst gekomen bij Qbuzz. De laatste tien bussen zijn iets afwijkend van de twintig die al rijden. Ze hebben slechts één voordeur en zijn voorzien van een extra reclametekst over rijden op waterstof.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er twintig bussen vanuit Groningen gaan rijden en tien vanuit Emmen.

Een gedachte over “Nieuwe waterstofbussen gaan rijden in GD”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *