Foto: Gemeente Groningen

De nieuwe Kattenbrug wordt volgende week vrijdag door wethouders Van der Schaaf en Broeksma geopend. Vanaf dat moment wordt het voor busverkeer mogelijk snel via het Gedempte Kattendiep naar de Diepenring te rijden.

De brug is aangelegd in het kader van het project Ruimte voor Jou en in het verlengde daarvan het weren van de bussen van de Grote Markt. Later dit jaar zullen de bussen daar niet meer rijden.

Het was de bedoeling dat de bussen in december al over de nieuwe brug konden rijden. Onder meer door problemen bij de bouw is dat niet gehaald. Een omwonende stapte naar de Raad van State omdat diegene vond dat de bouwvergunning in strijd met het bestemmingsplan was. De Raad van State ging daarin mee, waarop de bouw tijdelijk stil kwam te liggen en de gemeente de situatie ambtelijk moest repareren.

Ondertussen vordert het werk aan de nieuwe bushalte aan de Turfsingel ook. Bij de Sint Jansbrug komt in beide richtingen een grote centrumhalte. Het is nog niet bekend wanneer de bussen precies zullen verhuizen naar de Diepenring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *