Foto: Gemeente Groningen

Het College van B&W van Groningen heeft de voorkeursvariant vastgesteld voor de Kattenbrug en herinrichting van de Diepenring om hier bussen langs te laten rijden.

De Kattenbrug wordt een vast exemplaar dat niet open kan. Deze nieuwe brug komt in het verlengde van het Gedempte Kattendiep te liggen en voorkomt dat bussen vanaf het Hoofdstation om moeten rijden om op het Schuitendiep te komen. Door te kiezen voor deze variant bespaart de gemeente 900.000 euro.

Vervangende bushaltes voor de Grote Markt komen er ter hoogte van het Provinciehuis en Stadsschouwburg. Daar stoppen de bussen nu ook al als de Grote Markt niet bereikbaar is. Vanaf eind volgend jaar verdwijnen alle lijnbussen definitief uit dit deel van de binnenstad. Rondom de nieuwe bushaltes wordt een 30-kilometerzone ingesteld. De verkeerslichten bij de Sint Jansbrug verdwijnen.

De bouw van de brug en de aanpak van de bushaltes start begin volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *