De plaatsing van het dek van de Kattenbrug. Foto: Henk Tammens/Gemeente Groningen

Het brugdek van de nieuwe Kattenbrug aan de Diepenring van Groningen is geplaatst. Dinsdagochtend werden zeven brugliggers geplaatst. Daarmee krijgt de brug vorm.

De aanleg ging niet zonder slag of stoot. De werkzaamheden hebben een tijd stilgelegen door een uitspraak van de Raad van State, nadat een buurtbewoner daar naartoe was gestapt. Na het repareren van de vergunning kon de bouw twee weken geleden verder.

De aankomende maanden wordt de brug verder afgebouwd. In februari moeten de eerste bussen er overheen kunnen rijden. De brug is onderdeel van de nieuwe route via de Diepenring, welke zal worden gereden nadat de bussen van de Grote Markt verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *