CNV hint op nieuwe busstaking op 22 februari/ 1 minuut leestijd

Buschauffeurs gaat op 22 februari mogelijk opnieuw staken in heel Nederland. Vakbond CNV schrijft dat in een terugblik op de afgelopen stakingsweek.

Het busvervoer ligt deze week in het hele land grotendeels plat vanwege acties van de vakbonden voor een beter CAO-bod. De bonden hebben de vervoerders een ultimatum gesteld, dat ook na de afgelopen week niet van tafel is gegaan.

Ondertussen hebben de vervoerders via hun samenwerkingsverband VWOV laten weten het hele CAO-bod dat was gedaan van tafel te halen vanwege de houding van de bonden. CNV zegt dat het ultimatum blijft staan en dat er een nieuwe, landelijke stakingsdag komt op 22 februari wanneer er niet uiterlijk op 20 februari een CAO-akkoord is bereikt.

Het is zeer de vraag of dat gaat lukken na de actie van de vervoerders. Om tot een akkoord te komen moeten de CAO-onderhandelingen van het begin af aan opnieuw worden opgestart. Wel is inmiddels duidelijk dat de vervoerders volgende week bij elkaar komen om over de ontstane situatie te praten. “Dat is dan een pluspuntje. We willen ze die ruimte geven. Daarom hebben we besloten werkgevers tot 20 februari tijd te geven. Ze kennen onze eisen, ze weten wat ze moeten doen”, zegt de CNV.

Ook na 22 februari volgen er nieuwe acties wanneer een nieuwe CAO uitblijft. De vakbond zegt te beloven dat acties altijd minimaal 48 uur voor aanvang aangekondigd zullen worden. Ook de FNV zegt zich aan te sluiten bij het ultimatum van de CNV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *