Het Drenthe College is klaar met het stakende OV-personeel. Volgens de school is de schade voor haar leerlingen te groot. Daarom heeft het DC samen met het Gelderse Graafschap College een open brief geschreven.

“Een staking heeft een onevenredig groot effect op studenten in de regio omdat er simpelweg geen alternatief vervoer beschikbaar is”, schrijven de scholen. Ze benadrukken dat vooral scholieren in de dunbevolkte plattelandsregio’s de dupe worden van de stakingen.

“Het tekort aan geschoolde werklui wordt dagelijks gevoeld”, schrijven de scholen. “Veel studenten ervaren nog dagelijks de gevolgen van de coronatijd en nu worden zij ook geraakt door de stakingen.” De scholen roepen het stakende personeel op actie te gaan voeren waar dat de werkgevers raakt. Volgens hen heeft staken de regio niet genoeg effect.

Een gedachte over “Drenthe College is klaar met OV-stakingen”
  1. Beste Drenthe-college,

    Natuurlijk begrijpen wij vakmensen van het openbaar vervoer dat de leerlingen van uw school hinder hebben van de paar dagen dat er gestaakt wordt. Maar hoeveel hinder hebben zij ervan als bussen consequent te laat komen, omdat de rijtijden te krap zijn. Hoeveel hinder hebben zij ervan als geregeld bussen uitvallen door ziekteverzuim veroorzaakt door de werkdruk veroorzaakt door deze rijtijden. Hoeveel hinder hebben zij ervan als hun buslijn door hun dorp wordt wegbezuinigd. Omdat door de onbetrouwbaarheid van het product openbaar vervoer, de andere passagiers een alternatief vinden in de auto.
    Is het dan werkelijk zo hinderlijk dat wij gemiddeld een paar dagen per jaar het werk neerleggen, om te zorgen datbde vaklui in spee in de toekomst ook kunnen rekenen op een bus naar school.
    Zeg het maar.

    Een stakende buschauffeur. (Ook een vakman)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *