Emmen heeft na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw college. De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA hebben hun gezamenlijke ambities gepresenteerd in een collegeprogramma, met daarin een opmerkelijke wens: een Intercity tussen Emmen en Zwolle.

Volgens wethouder Bouke Arends loopt de verbinding Utrecht – Apeldoorn – Enschede steeds verder vol, en moeten er meer verbindingen via Zwolle gaan lopen. Dat zou kansen bieden voor Emmen. Er is nu wel een sneltrein op de verbinding Emmen – Zwolle, maar dat wordt niet gezien als volwaardige Intercity.

Ook een spoorlijn Groningen – Veendam – Stadskanaal – Emmen wordt in de toekomst haalbaar geacht. Een ander belangrijk doel is de reactivering van het spoor tussen Emmen en het Duitse Rheine. Binnen Emmen is er ook goed nieuws voor busreizigers; het college wil onderzoeken of er een busbaan kan komen tussen Emmerhout en Angelslo. Dat moet de verbinding tussen beide wijken optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *