Treinreizigers moeten vanaf zaterdag opnieuw rekening houden met een verminderde bereikbaarheid van de Randstad. Na eerdere werkzaamheden op de Veluwe is nu de Flevolijn aan de beurt.

Deze lijn wordt gebruikt door de Intercity’s vanuit het noorden richting Schiphol en Den Haag. Deze treinen worden nu omgeleid via Amersfoort, waar reizigers naar Den Haag over kunnen stappen en krijgen hun eindpunt tijdelijk in Hoofddorp. Er wordt gereden via Hilversum en Amsterdam Centraal en Schiphol blijft wel rechtstreeks bereikbaar.

De werkzaamheden duren drie weken, wat betekent dat bezoekers van festival Lowlands ook anders dan normaal zullen moeten reizen. De NS geeft aan dat, hoewel Harderwijk de makkelijkste omreisoptie lijkt, dit geen goed idee is omdat de streekbussen die daar rijden niet berekend zijn op de hoge bezoekersaantallen. De NS raadt aan in Zwolle in de Sprinter richting Dronten te stappen om daar over te stappen op de speciale Lowlands-bus welke tijdens het festival door NS en de organisatie wordt ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *