Foto: Ruben van Vliet

Passagiers van een Arriva-trein tussen Bedum en Groningen hebben woensdagochtend in de spits doodsangsten uitgestaan. Een overvolle trein zorgde voor gevaarlijke situaties en als gevolg daarvan voor paniek.

Voor Bianca Drenth uit Bedum is het reden om op sociale media aan de bel te trekken. Haar dochter zat aan boord van de trein. Volgens Drenth zat de trein bomvol, mede doordat er door corona niemand naast elkaar mag zitten. Daarom ging iedereen bij de deuren staan.

De machinist gaf ter hoogte van Sauwerd via de intercom aan dat het hem niet zou lukken om daar te stoppen. Vervoerder Arriva zegt daarvoor in een schriftelijke reactie aan RTV Noord dat dat was omdat de trein te vol was om nog meer reizigers mee te nemen. Iets later helde de trein scheef, waarbij flinke paniek in de trein ontstond. Enkele oudere mensen die niet konden zitten vielen om.

Bij het Noorderstation in de stad stopte de trein wel weer en stapte een grote groep passagiers uit. Via enkele reacties op haar Facebookbericht hoorde Drenth dat sommige passagiers flauwgevallen zijn na uit te zijn gestapt.

Moeder en dochter hebben excuses aangeboden gekregen van Arriva. De vervoerder geeft bij RTV Noord aan de trein door problemen met maar één treinstel kon worden gereden. Het kantelen verklaart de vervoerder door de spoorboog bij Sauwerd. “Daar ligt een kuipbocht waar de ene rail wat lager ligt dan de ander, waardoor de trein wat helt. Maar het is door allerlei technische veiligheidsvoorzieningen onmogelijk dat de trein uit de rails valt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *