Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

Donderdag was het voor de tweede dag op rij erg druk tijdens de ochtendspits in de treinen van Delfzijl naar Groningen. Ook nu was materieeltekort door defecten de oorzaak. Daardoor zijn er minder treinstellen beschikbaar.

Bij regionale omroep RTV Noord klagen meerdere reizigers over volle treinen. Net als woensdag werd het zo druk dat op sommige stations niet meer werd gestopt.

Eén trein viel uit, waardoor reizigers hoopten met de volgende mee te kunnen. Die reed volgens een reiziger in ieder geval in Bedum echter door. Iemand anders zegt dat deze trein na Appingedam niet meer gestopt heeft tot aankomst in Groningen.

Arriva verklaart bij RTV Noord dat het zowel woensdag als donderdag om materiaalpech ging, maar bij één van de ouders van een reizigster die met de omroep sprak, gaat dat er niet in. “Lulkoek”, noemt hij het. Volgens hem word de afgelopen weken regelmatig maar één treinstel ingezet.

Arriva wil in ieder geval in gesprek met fabrikant Stadler over de defecten met haar treinen. Samen wil men de achterliggende oorzaken onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *