Qbuzz erkent dat er problemen zijn met de Franse Heuliez-bussen, die de elektrische dienst op de Q-link-lijnen 3, 4,en 5 verzorgen.

Vorige week wist OV Nieuws GD te melden dat er al langere tijd problemen zijn met de oplaadsystemen in de bussen. De vervoerder zegt dinsdag in een statement dat het om een complexe problematiek gaat.

“Waar we nu met de Heuliez-bussen tegen aan lopen, is dat tussentijds laden van de batterijen problemen geeft. Die problemen lijken nu groter dan voorheen en daar zijn we van geschrokken. De batterijen worden onvoldoende opgeladen om de geplande ritten uit te rijden. Nu rijden ze een deel van de dienstregeling waarna betreffende bussen tijdig gewisseld worden voor een andere bus.”

De verkeersleiding van Qbuzz kan de situatie rond de accu’s live monitoren en grijpt in wanneer dit nodig is. Een deel van het Heuliez-wagenpark rijdt momenteel niet omdat er naar aanleiding van de problemen modificaties worden gedaan door de fabrikant. Deze bussen worden vervangen door een ander type bus.

“Om de rituitval zoveel mogelijk te beperken zetten we onze reserve bussen in om reizigers op bestemming te brengen. Deze bussen rijden op de fossielvrije en duurzaamste diesel van dit moment; Hydrotreated Vegetable Oil. Uiteraard willen we niets liever dan uitstootvrij openbaar vervoer bieden. Op basis van de verantwoordelijke aanpak van onze leverancier om de beloofde prestaties van de bussen in praktijk te brengen, werken we stap voor stap toe naar oplossingen om deze nieuwe technologie te optimaliseren. De problematiek is complex waardoor deze naar verwachting niet op korte termijn is opgelost, maar we verwachten de komende maanden goede stappen te zetten”, schrijft de vervoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *