Foto: Ruben van Vliet

De problemen op het spoor tussen Groningen en Delfzijl in december zijn veroorzaakt door overmacht. Dat zegt staatssecretaris Van Weyenberg op vragen van PvdA-Tweede Kamerleden Nijboer en Habtamu de Hoop.

Op 8 en 9 december waren er problemen op de lijn met volle treinen. Vooral op de 8ste was een trein erg druk. Door de ontstane situatie ontstond er onder de passagiers van de trein paniek.

Op beide dagen kampte Arriva met defect materieel en moest er met een kortere trein worden gereden. Volgens de staatssecretaris kunnen zulke incidenten niet altijd worden voorkomen. “De provincie Groningen heeft laten weten achter de keuze van de vervoerder te staan”, zo zei hij in de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *