De staking van buschauffeurs aangesloten bij vakbond FNV is zaterdagochtend vroeg begonnen. Chauffeurs van meerdere stallingen rijden zaterdag niet als onderdeel van een estafettestaking.

Ze voeren actie voor een beter CAO-bod. Hun collega’s van vakbond CNV hebben het CAO-bod eerder wel geaccepteerd.

Vooraf was aangekondigd dat chauffeurs van de stallingen in Groningen en die in Surhuisterveen en Zoutkamp zouden staken. OV Nieuws GD heeft echter vernomen dat er in Zoutkamp geen chauffeurs meedoen met de staking.

Op de weg is de rust goed terug te zien. Op bepaalde lijnen, zoals 39 en 300 werd zaterdagochtend amper gereden. Later op de dag is dit verschoven naar lijnen als 4, 9 en 163. Dit komt doordat er in de middag nieuwe chauffeursdiensten starten.

Qbuzz zegt tegen RTV Noord dat zo’n veertig procent van de chauffeurs meedoet met de staking. Volgens een woordvoerder namens de chauffeurs ligt dat veel hoger. Hij zegt tegen de omroep dat 50 van de 60 chauffeurs die moesten werken zich als staker hebben aangemeld.

Qbuzz probeert de reisplanner bij te werken, maar geeft aan dat deze zaterdag minder betrouwbaar is. Sommige ritten rijden niet, maar worden niet als vervallen gemeld, terwijl het in andere situaties weer andersom is. Het vervoer rond de TT in Assen loopt wel nagenoeg als gepland door. Dat komt doordat veel van deze ritten uitgevoerd worden vanuit stallingen waar niet wordt gestaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *