Ondanks de regionale estafettestaking van FNV-buschauffeurs in Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel, rijden er in Groningen en Drenthe nog behoorlijk wat ritten wel gewoon.

Chauffeurs aangesloten bij vakbond FNV staken omdat ze een beter bod voor de CAO Streekvervoer willen. Een eerder bod werd al geaccepteerd door de leden van CNV, daarom staken die chauffeurs niet en worden chauffeurs al volgens het door de CNV geaccepteerde bod uitbetaald.

De staking op vrijdag is de laatste etappe in een reeks regionale stakingen deze week. In andere regio’s reed vaak 50 tot 60 procent van de bussen niet. Exacte cijfers voor Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel zijn er op dit moment niet, maar te zien is dat een groot deel van de ritten van Qbuzz rijdt. Wel is het rustiger in veel bussen, waarschijnlijk hebben reizigers de oproep van Qbuzz om de reis uit te stellen ter harte genomen. In en rond Emmen rijden vrijdagmiddag wel veel minder bussen dan normaal.

Door de staking kan het zijn dat er lijnvreemde bussen rijden, zoals gelede streekbussen op Qliners. Dit heeft met de logistieke situatie van vrijdag te maken. Volgende week vrijdag is dit waarschijnlijk opnieuw het geval, wanneer de FNV-chauffeurs een landelijke staking hebben gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *