Deze en volgende week vrijdag staken de buschauffeurs van Qbuzz die lid zijn van vakbond FNV. Zij willen een beter CAO-bod en leggen daarom het werk neer. Deze week regionaal, volgende week vrijdag landelijk.

De staking zorgt ervoor dat er veel minder bussen zullen rijden in Groningen en Drenthe, alsmede omliggende provincies en regio’s. Qbuzz zegt tegen haar reizigers dat het verstandig is kort voor vertrek de reisplanner op haar site raad te plegen om te zien of de gekozen bus wel rijdt.

Daarnaast kan het zijn dat er een ander type bus dan normaal op een bepaalde lijn rijdt. Dit heeft te maken met de logistieke situatie op de vestigingen van de vervoerder. Pas op het laatste moment zal duidelijk zijn welke ritten uitvallen door de staking.

Sowieso is het niet heel verstandig om met het openbaar vervoer op pad te gaan vrijdag, want de NS-treinen rijden in het hele land niet. Dat betekent dat, naast een enkele Qbuzz-bus, alleen de regionale treinen van Arriva rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *