De vijf dagen durende landelijke staking in het busvervoer is maandagochtend begonnen. In tegenstelling tot de vorige acties staakt naast de FNV nu ook het CNV-personeel mee.

Het personeel voert actie voor een beter CAO-bod. Vorige week liepen de onderhandelingen verder stuk, waarop de vervoerders besloten hun hele bod in te trekken.

Volgens Qbuzz is zo’n 35 procent van de bussen maandagochtend uitgereden, wat betekent dat een deel van de bussen rijdt. Chauffeurs die wel rijden doen dit hun hele dienst zoveel mogelijk met dezelfde bus om onaangename verrassingen op stations en eindpunten te voorkomen.

Treinpersoneel van de regionale vervoerders in de CAO Multimodaal dat lid is van vakbonden FNV en CNV heeft zich deze week aangesloten bij de actie. Omdat veel van hen lid zijn van machinistenvakbond VVMC en zij niet meestaken blijft het effect bij Arriva vooral beperkt tot de inzet van minder lange treinen. Woensdag gaat het VVMC-personeel van Arriva in Groningen en Friesland ook staken, dan rijden er waarschijnlijk geen treinen van deze vervoerder.

In de bussen lijkt het maandagochtend vrij rustig te zijn. Veel reizigers hebben een vorm van alternatief vervoer gezocht. OV Nieuws GD vroeg afgelopen weekend welke maatregelen reizigers nemen. De meesten hadden maandagochtend aangegeven deze week met de auto te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *