Er wordt woensdag op grote schaal gestaakt bij Arriva op het spoor in Groningen en Friesland. Machinistenvakbond VVMC heeft haar leden maandag opgeroepen dan het werk neer te leggen in de strijd voor een beter bod voor een nieuwe CAO Multimodaal.

Leden van vakbonden CNV en FNV staken de hele week bij Arriva. Dat leidt op de dagen dat de VVMC niet meedoet niet tot grootschalige rituitval. Wel rijden er de hele week kortere treinstellen. Op woensdag zullen de treinen waarschijnlijk niet rijden. Eerdere stakingen lieten zien dat de dienstregeling niet op betrouwbare wijze kan worden uitgevoerd met het werkwillige personeel.

Het gaat vooralsnog om een regionale actie. De VVMC heeft in een brief aan de werkgevers laten weten dat er nieuwe acties volgen wanneer de werkgevers niet met een beter aanbod komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *